Tur hidrobiologic: nevertebratele acvatice din Someșul Cald
by Someșul Culoar Verde-Albastru

Outside the Festival Area

Următoarea oprire în aventura Someșul | Culoar Verde-Albastru sunt izvoarele Someșului Cald. Pornim de la Smida Jazz Festival, festival-vacanță la munte, ce aduce împreună jazz-ul de avangardă și activitățile în aer liber. Cea de-a cincea ediție are loc între 20 și 21 august 2021.

Karina și Leonard de la Facultatea de Biologie și Geologie, UBB ne dau întâlnire pentru două ore la confluența Someșului Cald cu Bătrâna să descoperim biodiversitatea Someșului într-o zonă naturală nepoluată, diferită de segmentul râului din oraș, pe care l-am explorat în trecut.

Vă invităm să descoperim împreună o lume fantastică și greu de văzut cu ochiul liber: comunitățile de organisme nevertebrate ce prosperă în râul Someșul Cald. De la numeroase insecte, atât adulte cât și larve, până la melci și râme de apă, toate vor fi analizate cu ajutorul lupelor, a cheilor de determinare și a altor echipamente specifice.

Ce vom face? În primul rând vom lua probe de apă, „înarmați” cu cizme de cauciuc, fileu limnologic, tăvi și… mult entuziasm! Dacă vreți să intrați și voi după probe, asigurați-vă că aveți încălțămintea potrivită! Probele le vom pune în tăvi, de unde vom selecta nevertebratele cu pipete și pensete, le vom analiza în cristalizoare separate și le vom identifica. Vom afla povești interesante și vom cunoaște lucruri fascinante despre acești mici – dar importanți – locuitori ai râului și garantăm că mai ales copiii vor fi fascinați, deci ne-am bucura să îi aduceți în număr cât mai mare.

Turul va începe la ora 12:00, plecarea pe jos de la Smida va fi la ora 9.30, iar locurile sunt limitate la 20 de persoane – vă invităm să vă înscrieți folosind formularul de mai sus.

Drumeție pe jos

Sâmbătă 21 August: Smida-Ic Ponor, nivel ÎNCEPĂTOR, aprox. 5 km (10 km dus-întors), plecarea se face la ora 09:30 de la Smida

r

Accesul în festival și camparea în zona special amenajată sunt în responsabilitatea participanților.

r
Toate condițiile pentru accesul în festival se regăsesc aici.

Contactează-ne!

Termeni şi condiţii

Lasă-ne adresa ta ca să afli noutățile!

Termeni și condiții