Elena Vlădăreanu în dialog cu Olga Ștefan
by Cărturești
Cărturești Cluj vă propune să celebrăm împreună momentul reîntoarcerii, în compania literaturii aduse sub umbra brazilor smidieni.

Grow Area

Detalii

Anul acesta ne reîntoarcem cu bucurie la Smida Jazz Festival, după un an complicat, în care muzica bună și activitățile frumoase au rulat doar pe ecranul computerelor personale.
Cărturești Cluj vă propune să celebrăm împreună momentul reîntoarcerii, în compania literaturii aduse sub umbra brazilor smidieni.

Suntem încântați să vă invităm în salonul literar improvizat de noi la Smida, unde am pregătit dialoguri și lecturi cu scriitori români contemporani. Cu acest prilej, sperăm să (re)descoperiți o literatură valoroasă, în care noi credem foarte mult și căreia i-am dedicat și un program de Burse și rezidențe de creație.

Anul acesta îl dedicăm prozei scurte, un gen încă puțin cunoscut și apreciat de cititori, dar cu o capacitate uimitoare de a surprinde povești.

Invitatele zilei de sâmbătă (21 august, ora 12) sunt Elena Vlădăreanu și Olga Ștefan, pe care le vom auzi vorbind despre literatură, poezie, muzică și artă, în general, cu tot ce e frumos și greu în asta, dar și despre ultimul volum al Elenei, „August”, cel cu care a debutat în proză vara aceasta și care a apărut la Editura Nemira, în colecția n’autor coordonată de Eli Bădică.

Întâlnirea va avea loc în zona Grow.

Elena Vlădăreanu (n. 1981) este scriitoare și jurnalistă, precum și realizatoarea emisiunii Scena și ecranul la Radio România Cultural. În decembrie 2018 a inițiat proiectul Zilele „Sofia Nădejde“, sub egida căruia s-a desfășurat, în ultimii trei ani, Gala Premiilor „Sofia Nădejde“ pentru Literatură Scrisă de Femei.

A debutat cu poezie în 2001-2002; de atunci, a publicat mai multe volume de versuri, printre care spaţiu privat. a handbook (Cartea Românească, 2009, cu desene de Dan Perjovschi), Non Stress Test (Casa de Pariuri Literare, 2016), Bani. Muncă. Timp liber (Nemira, 2017), minunata lume disney (Nemira, 2019). „August” este volumul său de debut individual în proză. Texte de diferite genuri – poezie, proză, dramaturgie – i-au apărut în mai multe antologii, în România și în străinătate. În teatru, a colaborat cu Robert Bălan la mai multe proiecte performative.

Contactează-ne!

Termeni şi condiţii

Lasă-ne adresa ta ca să afli noutățile!

Termeni și condiții