Activități în natură
by Cluj Guided Tours

Outside the Festival Area

Nature mix

Cunoaște, respectă, păstrează, ocrotește! Vă propunem o activitate de sensibilizare a participanților la impactul uman asupra mediului înconjurător. Se bazează pe un treasure hunt cu indicii variate (anagrame, cod morse, ghicitori, conectare de cuvinte), cu accente pe raising awarness, pe educația pentru ocrotirea naturii și pe identificarea, prin joc, a plantelor de la munte, a mitologiei locale legate de acestea și a utilizării lor ca leacuri în medicina populară.

Traseul ne va da acces în habitate diferite, specifice locului și ne va permite să-i descoperim, prin jocurile și ghicitorile presărate pe traseu, pe simpaticii locuitori ai pădurilor, poianelor, lacurilor și râurilor de munte.

Mai mult, cunoscându-i și înțelegându-le modul de viețuire, vom acumula informații suficiente pentru a-i respecta, a contribui la ocrotirea speciilor și a reduce amprenta pe care noi o lăsăm asupra mediului înconjurător.

ACCES GRATUIT!

Gustă din spiritul locului. Drumeție
Pe traseul parcurs, vei fi drumețul care se cufundă în natură și în autentic. Vei înțelege locul prin diferențele față de rutina ta. Nu vei fi un observator, ci un călător responsabil, care înțelege acțiunile sale din fiecare pas al drumeției, căci suferința comunităților satelor strămutate ne însoțește pe întreg parcursul, mixată fiind cu bucuria traiului în natură și cu greutatea vieții de zi cu zi. Natura, oamenii și miresmele locului ne vor oferi surprize pe tot parcursul călătoriei noastre!

Preț: 45 lei/pers.

Înscrie-te aici.
Termen de înscriere: 17/08/2021

Secretele Naturii | Atelier interactiv pentru copii
Este un atelier de învățare a diverselor tehnici prin care copiii se pot descurca în natură (orientare, noduri etc.) și de petrecere a timpului prin jocuri educative conectate cu natura.
Explore & Capture. Concurs de fotografie

Concurenților li se alocă, într-un timp dat, un areal pe care trebuie să îl exploreze și să îl exploateze prin fotografie pe o anumită tematică dată (de exemplu: spiritul liber, specificul Apusenilor, un motiv de fericire/bucurie). Apoi vor trebui să aleagă o singură fotografie pe care o consideră reprezentativă și care va fi cea care intră în concurs. Fotografia se va printa și se va afișa la standul CGT.

Cele mai bune 3 fotografii vor câștiga premii.

Tarif participare: 15 lei/concurent

Contactează-ne!

Termeni şi condiţii

Lasă-ne adresa ta ca să afli noutățile!

Termeni și condiții